Nedělní vyjížďka

     V sobotu 16.10.2021 večer se domlouváme s Liborem a s Luckou na zítřejší vyjížďku na různé lokality. V neděli v 7:00 vyzvedáváme Lucku, a v 7:30 Libora. 

     První zastávka v 8:00 je Touškovský rybník, kde je 68 volavek bílých, 3 hvízdáci, 8 kopřivek a 20 čírek obecných. Z pěvců jsou to potom 1 opožděná vlaštovka obecná, 2 mlynaříci dlouhoocasý atd.. 

     Další zastávka je v Mantově v 8:40. Jsou zde slípky zelenonohé, přelétl 1 drozd brávník, a 1 labuť velká. 

     V 9:30 přijíždíme do Líní. Z bahňáků jsou zde 2 bekasiny otavní, 1 čejka chocholatá a osamocený vodouš tmavý. Po bahnech se prohánějí lindušky luční, přeletují konopky obecné a pod pozorovatelnou běhá chřástal vodní. Z dálky se ozývá dalel černý, ale jinak nic zajímavého. 

     Předposlední zastávka v 10:25 je mokřad v Úhercích. Bahňáci zde nejsou, je zde zato 5 husic nilských. Při odjezdu si Libor v dálce všímá na stromě sedícího ťuhýka šedého, a chvíli poté nám ještě jeden přelétne přes cestu. 

     V 10:55 přijíždíme k naší poslední zastavce - Přehýšovskému rybníku, kde zkoušíme na hlas moudivláčky. Neuběhla ani minuta, a už vidíme 3 moudivláčky lužní. V dálce plave roháč, a na stromě sedí 25 konopek obecných. Odvážíme Libora i Lucku domů, a těšíme se na příště. 

     Za 3 hodiny strávené v terénu jsme pozorovali krásných 51 druhů. Myslím že to je úspěch. 


Účastníci pozorovačky: Michal Javůrek, Michal Javůrek jr., Libor Schröpfer, Lucie Votrubcová

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

První racek malý

Birding na Fuerteventuře