Úspěšný víkend

      Je sobota 25.9.2021, a táta přišel s nápadem jet do Příšova na chatu, pochytat nějaké ptáky. Vyrážíme po snídani, a hned stavíme sítě. Pěvcovku i dravcovku. První odchycený druh je králíček ohnivý. Je to krásný vybarvený samec. 

Samec králíčka ohnivého (Regulus ignicapilla).  

Chvíli poté chytáme i samičku. Dále se chytají úhelníčci, koňadry, modřinky, atd. Najednou začne na dravcovku nalétávat káně, ale je moc vysoko. Chvíli poté zase, ale zase je moc vysoko. Den uběhne jako voda a my jsme zatím nechytili žádného dravce. No nic. Je večer jdeme spát, a ráno zkusíme políčit na kalouse. Ve 3:30 zapínáme hlas, ale ten kulišák kalous - (174.) se chytil až v 6:45. Je to nádherný a majestátní pták. 

Mladý kalous ušatý (Asio otus), který uvízl v síti. 

Další odchycený druh je pěvuška modrá. Poté chytáme 2 budníčky, a pak to přišlo. Úspěch!! Do dravcovky se chytil mladý samec poštolky obecné. I když je to jeden z našich nejhojnějších dravců, je to první dravec jakého jsme kdy chytli do sítě. 

Poštolka obecná (Falco tinnunculus), která zaútočila na preparát puštíka obecného alias Boženku.

Poté se chytil ještě jeden šoupálek dlouhoprstý, a pak už byl konec. Já bych to díky kalousovi a poštolce označil za ÚSPĚŠNÝ VÍKEND. 

Účastníci chytačky: Michal Javůrek, Michal Javůrek jr. 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

První racek malý

Birding na Fuerteventuře