Jen coby kamenem dohodil...

      Dnes se s tátou nepojedeme podívat nikam daleko. Hlavní cíl je, vidět některé druhy, které už přilétli z jihu. 

     Začínáme až v 9:00 a to v Líních. Je vítr. Ne. Je vichr! ČHMÚ hlásí 10m/s. Je zde 15 volavek bílých, 1 popelavá. Všímáme si také min 2 skřivanů polních (125.). Jsou zde také vrubozobí - 35 čírek obecných, 12 kopřivek a 10 březňaček. Na poli je 10 labutí. Dnes tu nejsou žádné husy (v té době jsem ještě nevěděl, že jsou na Odvalu). Pak přelétne několik vran černých a krkavec. Když odjíždíme, všímám si jednoho hejna - je to 70 čejek chocholatých (126.). 

     Další zastávkou je r. Odval u Zbůchu. Už na poli si všímáme několika hus a labutí. Všechny jsou ale velké. Na rybníku jsou další husy (celkem 115 ex.). Dál už nic zajímavého nepozorujeme. 

     Když přijíždíme k mokřadu v Úhercích, přelétne nám nad hlavami jeřáb popelavý (127.). Mokřad už není vyschlý, jako na podzim. Je zde voda akorát pro bahňáky. Dnes tu ale žádný není. Jsou zde zato 2 luňáci červení (128.), se kterými si hraje vítr. 

     Na Jánském mokřadu je dnes prázdno. Je sice možné, že jeřáb z Úherec letěl právě sem, ale my jsme ho neviděli. 

     Pak už jedeme domů. Když ale jedeme okolo průmyslové zóny mezi Líněmi a Úhercemi, létá nad halami min 7 čejek chocholatých. Pěkná tečka za dnešním sběrem druhů do year-listu. 

     Dnes jsme pozorovali 22 druhů. To je docela v pohodě. Těším se, až pojedeme na jaře pozorovat sýčky.

Účastníci pozorovačky: Michal Javůrek, Michal Javůrek jr. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

První racek malý

Birding na Fuerteventuře