Jespák šedý z Tisové (236.)

     26.8. dopoledne, píše všem Milan H., že Borský rybník u Tisové je plný bahňáků. Zítra bychom se tam mohli jet podívat. Odpoledne zjišťuji, že mezi bahňáky je i jespák malý, jespák šedý, kulík písečný a mnoho dalších. Večer ještě připravujeme tousty, abychom tam zítra dlouho vydrželi. 

     Je ráno 27.8. 7:30 a my vstáváme. Pak se nasnídáme, sbalíme a v 8:40 vyrážíme po dálnici na Bor. Na exitu 128 vyjíždíme a frčíme si to po silnici až k Borskému rybníku. Tady parkujeme na polní cestě a hned začínáme pozorovat. Pozorujeme z hráze i ze severního břehu. Jako prvního objevuji kulíka písečného (pro mě český lifer) ve společnosti jespáka malého (215.). A kousek od nich pobíhá jespák šedý (216.) - LIFER - (236.). Paráda. Můj 236. druh do světového life listu. 

Jespák šedý (Calidris temminckii) vyfocený den předem na stejné lokalitě
FOTO: Zdeněk Mára

Nacházím také několik bekasin, 2 pisíky, 2 vodouše kropenaté a několik bahenních. Také zjišťuji, že kulíci píseční jsou nakonec 3. Přelétne i luňák červený. Chvíli ještě čekáme, zda se ještě něco neobjeví, ale pak už také jedeme domů. Kompletní seznam je zde.

     Po cestě se ještě rozhodujeme, že po téměř měsíci opět navštívíme naše milované Líně. Byli zde 4 jeřáby, 3 límcované husy, vodouš kropenatý, ale jinak nic zajímavého. Rybník je totiž plný. 

     Myslím, že dnešní malý výlet do Tisové byl dobrý nápad.😊

Komentáře

  1. Jsem rad, ze jsem trochu pomohl. Doufam, ze se libilo a priste snad uz osobne. Zdenek Mara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za reakci. Lokalita je opravdu pěkná a moc se nám líbila.
      MJ

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První racek malý

Birding na Fuerteventuře